9de Lions Toertocht 2024 “For old time(r)s sake” is gepland:

zaterdag 21 september 2024

De 8-de Toertocht is geweest en de organisatie van deze 9-de toertocht is gestart.
De eerste inschrijvingen zijn zelfs al binnen!

Aanmelden kan NU hier.


Goede doelen van de Toertocht op zaterdag 21 september 2024van Lionsclub Putten “Arkemheen”

Veluwse Wens Ambulance is een prachtige organisatie die zich inzet om wensen van ernstig zieke mensen te vervullen. Ze bieden comfortabel vervoer aan patiënten die liggend vervoerd moeten worden, zodat ze kunnen genieten van speciale momenten. Dit jaar hebben wij de Veluwse Wens Ambulance als één van de goede doelen gekozen. Ook zij zijn een vrijwilligersorganisatie met als doel de (laatste) wensen te vervullen van mensen die niet lang meer te leven hebben bij ons in de buurt. Zij richten zich op het gebied rondom de Veluwe.

Hun motto is dan ook: ‘Laat niets te wensen over’. We bieden professioneel en comfortabel vervoer aan waarbij de wensen en behoeften van de wensvrager centraal staan. Beleef met ons een onvergetelijke dag en maak mooie herinneringen samen met uw naasten. Het geld zal worden besteed voor de geplande ritten voor komend jaar om mooie herinneringen te maken.

Museum ‘De Tien Malen’ in Putten, biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van ons dorp. Het museum is een erkend officieel museum dat de verhalen van eeuwen geleden tot leven brengt. Dit doet zij zonder enige vorm van overheidssubsidie en is dus mede afhankelijk van dit soort ondersteuning van jullie sponsoren. De voorwerpen uit de vorige eeuw, die vaak nog met een glimlach worden herkend, vormen een waardevolle collectie. Elk jaar organiseert het museum meerdere nieuwe tijdelijke exposities. Dit jaar staat de Veluwe centraal als geliefd fietsgebied. Aan de hand van verhalen, beeldmateriaal en fietsattributen wordt de ontwikkeling van de fiets in de afgelopen 125 jaar getoond. Denk aan de lokale fietsenmakers uit Putten, de fietspaden, fietskaarten en knooppunten.

In de tweede helft van 2024 zal een tijdelijke expositie over ‘80 jaar na de oktober Razzia in Putten’ onderdeel worden van het museum. Hiermee wordt de menselijke invloed op het landschap van Putten tastbaar en krijg je een boeiend inzicht in de geschiedenis van ons mooie Veluwse dorp. Met uw steun kan het museum niet alleen deze interessante exposities blijven organiseren, maar ook in de komende jaren blijven bijdragen aan het culturele erfgoed van Putten!