Uitslag Lions Toertocht op 19 september 2020

PlaatsTeamEquipe Punten
158Gert BastAad van Mil30
212Rutger KeurhorstMike Kooijman27
321Joke KloppenburgMarianne Kloppenburg26
LIONS    
141Peter BuijzeJohannes de Vries27

De Antwoorden op de vragen

Allereerst een opheldering:
Bij de start waren er twee routes, één die linksaf vertrok en een die rechtsaf vertrok.
Dit schiep (bedoeld) verwarring maar als je deed wat er in je eigen routeboek stond kwam alles goed. Beide routes kwamen via een kleine ronde terug bij de start en vandaar ging het als één route verder.

De route bestond uit drie etappes in elke etappe konden letters verzameld worden de juiste letters stonden in de rijrichting rechts van de weg.

Etappe 1:
De eerste letter die zichtbaar was stond vanaf de Garderenseweg gezien in de Wildforsterweg, zou men de Wildforsterweg ingereden zijn dan stond deze letter in de rijrichting aan de rechter kant van de weg. Echter we moesten niet de Wildforsterweg in, deze letter telde dus NIET mee. Dit was de ‘C’.
We moeten de volgende weg naar rechts nemen waarna we na een rondje via die Wildforsterweg terug kwamen op de Garderenseweg. Halverwege de Wildforsterweg stond en tweede letter die wel mee telde, namelijk de ‘H’.
In deze route stonden verder nog twee letters de ‘E’ en de ‘T’.

Etappe 2:
Ook hier was de eerste zichtbare letter verkeerd.
Op enig moment ging de route op een kruising linksaf de Bergweg op. Op deze kruising stond aan de overkant kant de letter ‘Z’. Deze telde dus niet mee want de route ging linksaf en niet rechtdoor. De ‘Z’ moest dus niet opgeschreven worden.
Verderop in de route dienden de letters ‘X’, ‘V’, ‘A’ en ‘B’ verzameld te worden.

Etappe 3:
Hier stonden langs de route drie letters die verzameld moesten worden, de ‘K’, ‘O’ en de ‘P’.
Als laatste bordje stond nog de ‘4’, echter dit is een cijfer en geen letter dus diende niet genoteerd te worden.

Bij het zwaartepunt van Nederland diende er een bewijsfoto gestuurd te worden. Deze zijn door iedereen gemaakt en opgestuurd, tenzij iemand bezwaar heeft zullen we deze op de internet site publiceren.

Vragen
In het route boek stonden, soms enigszins cryptische, vragen:

Vangen! Op dit punt stond er aan de kant van de weg een zogenaamde blikvanger, een afval verzamel net. Het goede antwoord was ‘Blik’, ‘Blikvanger’ hebben we ook goed gekeurd.
De eigenaar van het bos. Op een hek langs de weg op dit punt staat ‘Eigendom Staatsbosbeheer’.
Bouwjaar radio Kootwijk. De bouw van Radio Kootwijk werd in 1918 gestart.
Nummer op de paddenstoel. Deze was voor de meesten duidelijk ‘71556/001’.
Het dorp in de verte. Het dorp wat met helder weer in de verte vanaf dit punt op de hei te zien is, is ‘Garderen’.
In de tweede etappe stond de vraag van wie deze molen is. Er zijn diverse mensen die bij de winkel bij de molen gevraagd hebben wie de eigenaar was. Deze persoon was niet het goede antwoord. Bij de molen aan de weg staan een bord ‘Mölle van Bats’. Het juiste antwoord was dus ‘Bats’. ‘Molen van Bats’ hebben we ook goedgekeurd.
De naam van het eerste gemaal. Dit was de enige vraag waar het object links van de weg stond, maar dat stond er duidelijk bij. Er staan hier twee gemalen de eerste, de oudste, is het gemaal ‘Pouwel Bakhuis’ (het goede antwoord). De tweede het moderne in bedrijf zijnde gemaal is gemaal de Veluwe.
De IJsselschilder. Op de foto staat een prieel waar deze schilder veelvuldig schilderde, ook stond er een foto bij van een standbeeld welke aan de overkant van de weg, bij de parkeerplaats, staat. Hierop is aangegeven dat dit ‘Jan Voerman’ is.
Naam van de Molen. De laatste vraag, de naam van deze malen, is molen ‘De Duif’.

De 2 proeven
Als laatste werden er twee proeven gereden, ook voor deze proeven konden er punten gekregen worden.

De totaal score bepaalde wie er gewonnen heeft.
Indien er een gelijke score zou zijn, bepaalde het juiste aantal kilometer de doorslag. Alleen hebben we dit niet toe hoeven passen. Het juiste aantal kilometers was 202 kilometer.